Oudercommunicatie

Social Schools

Goede communicatie tussen u als ouder en de school vinden wij erg belangrijk. Om snel, makkelijk en direct met u te kunnen communiceren, gebruiken wij de ouderapplicatie Social Schools. Hiermee kunnen gemakkelijk berichten worden verstuurd in een afgeschermde omgeving. Naast de berichten vindt u in de app ook documenten, nieuws, video’s en foto’s van de groep waarin uw kind(eren) zit. U hoeft niet meer in te loggen op de computer, maar ontvangt alle informatie via de app.

Maakt u nog geen gebruik van de app of wilt u meer informatie? Loop dan gerust langs bij René Prins of Marijke van Schie, één van onze ICT’ers. Zij kunnen u eventueel helpen bij het installeren van Social Schools. Deze app is ontworpen voor de smartphone, maar kan ook worden gebruikt op een pc, laptop of tablet.

Informatie- en kennismakingsavond

Aan het begin van het schooljaar organiseren we een informatie- en kennismakingsavond. Naast het delen van bijzonderheden voor het komend schooljaar, leren ouders en leerkrachten elkaar wat beter kennen. Deze avond is een goede start voor uw betrokkenheid bij de ontwikkeling van uw kind op school.

Oudergesprek

Tweemaal per jaar gaan wij met u in gesprek over de vorderingen van uw kind tijdens een 10-minutengesprek. We delen dan informatie over het leren, hoe uw zoon of dochter zich voelt zowel thuis als op school, wat uw kind leuk vindt, minder leuk vindt, goed kan en waar hij of zij hulp bij nodig heeft.

Schoolgids

De schoolgids van de Prins Florisschool wordt jaarlijks gepubliceerd. U kunt de schoolgids van dit schooljaar hier vinden.

Naast deze vastgestelde contacten tussen u en ons, is het tussentijds mogelijk een gesprek te hebben met de leerkracht, intern begeleider of directie. We nemen graag de tijd om samen met u het beste voor en met uw zoon of dochter te bereiken. Daarom vragen wij u om een afspraak te maken via de telefoon, het e-mailadres van de desbetreffende persoon of spreek ons persoonlijk even aan.